Yunan Mitolojisi Lucifer Kimdir?

Yunan mitolojisi Lucifer, pek çok kişi tarafından mitolojik bir varlık olarak bilinmektedir. Ancak bu bilgi doğru olmamakla birlikte Lucifer, dini bir yaratık olarak pek çok kutsal kitapta geçmektedir.

Yunan Mitolojisi Lucifer Hakkında Bilinmeyenler

Mitolojik bir varlık olduğuna inanılan Lucifer, Hristiyanlık dininde adı geçen ilahi bir varlıktır. Bu kapsamda Yunan mitolojisi Lucifer olarak değil, Hristiyanlık dininin kutsal kitabı İncil’de adı geçen Lucifer olarak bilinmektedir. Ancak Lucifer’ın Yunan mitolojisinde; gökyüzünden düşen tanrı olarak anıldığı da çeşitli kaynaklarda yer almaktadır. Dini bir varlık olan Lucifer, şeytanın diğer adıdır. Bazı kaynaklarda şeytanın oğlu olduğuna dair söylemler de mevcuttur.

Lucifer, Latincede gün yıldızı demektir. Bu kapsamda şeytani bir varlık olarak değil, gerçek anlamlı olarak Latincede gün yıldızı şeklinde anılmaktadır. Kelime anlamı Latincede ışık getiren anlamına gelen Lucifer, farklı şekillerde ve heykellerde tasvir edilmiştir. Kanatları olan genç bir erkek olarak oluşturulan Lucifer heykelleri, ayağında prangalı bir şekilde düşünceli bir şekilde yere bakmaktadır.

Yunan Mitolojisi Lucifer Ve Hikâyesi

Lucifer, çok güzel ve çok bilge bir varlıktır. O kadar güzeldir ki bulunduğu cennette, her kıyafetin en güzelini giymekte, en güzel yiyecekler ile beslenmektedir. Kıyafetleri değerli taşlar ile süslüdür. Tanrının kutsal dağına gidebilen ve ateş tarlaları arasında yürüyebilen tek varlıktır.

Yunan mitolojisi Lucifer, bu ayrıcalıklar ile oldukça kibirli ve ukala bir tavır takınmaya başlar. Hırslı bir kişiliğe dönüşerek bilgeliğini unutur. Tanrının yaratmış olduğu insana yukardan bakar ve ona itaat etmeyerek tanrının buyruğuna karşı gelir. İnsanoğlunun zayıf, güçsüz ve bilgi yoksunu olduğunu görerek kibrinin kurbanı olur. Tanrı ise onun tüm ayrıcalıklarını elinden alır ve onu cezalandırır.

Tanrılığa özenerek kendini en yüce varlık olarak görmeye başlayan Lucifer, cennetten kovulur. Ateş tarlalarının alevini içinde taşıyan Lucifer, dünyaya iner. Dünyada da insanlara kin güder ve onların da kibirli olması ve tanrının gözünden düşmesi için kışkırtır. Onun bu tavrını gören tanrı da Lucifer’ın peşinden giden tüm insanları küle çevireceğini ilan eder. Hem mitlerde hem de dini kaynaklarda yer alan Lucifer’ın hikâyesi, pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir