Yunan Mitolojisi Dizileri Nelerdir?

Yunan mitolojisi dizileri; Yunan mitolojisinde bulunan karakter ve efsaneler bakımından oldukça fazladır. Tanrılar, tanrıçalar, titanlar ve mitolojik yaratıklardan oluşan bu evren; birçok fantastik türde dizinin ortaya çıkmasını sağlamıştır.

İçerik bakımından zengin olması ve mitolojik karakterlerin ekrana yansıması bakımından geniş bir hayran kitlesine sahip olmayı başaran diziler; Yunan mitolojisini kaleme alan Mytho yazarlarının efsanelerinden beyaz perdeye uyarlanmaktadır. Yaratılış Destanı ile başlayan Yunan Mitolojisi; aşk, savaş, destan, ihanet, farklı yaratıklar, lanetler gibi sinema sektöründe ses getirecek içeriklere sahiptir.

Yunan Mitolojisi Dizileri: Truva: Bir Şehrin Düşüşü

Yunan mitolojisi dizileri arasında yer alan Truva: Bir Şehrin Düşüşü; 2018 yılında yayınlanmaya başlamış İngiltere yapımı bir dizidir. Truva Savaşı’nın 10 yıl süren serüvenini konu alan dizinin oyuncu kadrosunda ise birçok ünlü isim yer almaktadır. Athena, Hera ve Afrodit arasında geçen bir güzellik yarışmasında Afrodit; Paris’ kendisini seçmesi karşılığında Kral Menelaos’un karısı Truvalı Helen’i teklif eder.

Paris; altın elmayı Afrodit’e verir ve Afrodit’te Truvalı Helen’i Paris’e âşık eder. Kral Menelaos; bu hakaret karşısında ordularını toplar ve Yunanlılara saldırır. Birçok tanrı, tanrıça ve yaratığın dâhil olduğu bu savaş tam 10 yıl sürer. Dizi; Truva Savaşı efsanesini konu almasının yanı sıra aşkları ve aksiyonu profesyonelce yansıtması bakımından da pek çok kişinin beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Yunan Mitolojisi Dizileri: Atlantis

Yunan mitolojisi dizileri arasında yer alan Atlantis; 2008 ile 2012 yılları arasında izleyici ile buluşmuştur. Yunan mitolojisinden pek çok yaratığın mevcut olduğu bu dizinin oyuncu kadrosunda ise pek çok profesyonel isim yer almaktadır. Dizinin konusu; kayıp şehir Atlantis’te geçmektedir.

Genç Jason; babasını bir gemi kazasında kaybetmiştir. Bir gün babasının gemisinin battığı yerde dalış yapmak ister. Dalış esnasında bir şeyler ters gider ve Jason hiç beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kalır. Kayıp şehir Atlantis’i bulmuştur. Jason; Atlantis’te Herkül ve Pisagor isimli iki adam ile karşılaşır. Geri dönüş yolunu bulmaya çalışan Jason; zorlu ve geri dönülmez bir mücadele içerisine girmiştir.

Dizi; konusu, senaryosu ve profesyonel oyuncu kadrosu bakımından oldukça beğenilmeyi başarmıştır. Dizide; Yunan mitolojisinde adı sıkça duyulan pek çok yaratık da bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir