Yunan Mitolojisi Çizgi Roman Önerileri

Yunan mitolojisi çizgi roman önerileri arasında pek çok seçenek bulunmaktadır. Geniş bir konu skalasına sahip Yunan mitolojisinde; tanrılar, tanrıçalar, titanlar, sirenler, kır tanrıları ve daha pek çok yaratık bulunmaktadır. Dizi, film sektöründe olduğu gibi çizgi roman yaratıcıları arasında da Yunan mitolojisi popülerliğini korumaktadır.

Pek çok efsane, hikâye ve konunun yer aldığı Yunan mitolojisini ana karakterlerinin çizgi romanlarda yerini almasının yanı sıra ara karakterleri de görmek mümkündür. Zeus, Poseidon, Afrodit gibi tanrıların yanı sıra Medusa, sirenler gibi birçok mitolojik yaratık da bulunmaktadır. Çizgi roman yaratıcıları arasında; farklı ve fantastik efsaneleri sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Yunan Mitolojisi Çizgi Roman: Poseidon Yeri Sarsan Tanrı

Yunan mitolojisi çizgi roman seçenekleri arasında yer alan Poseidon Yeri Sarsan Tanrı; George O’Connor tarafından yazılmaktadır. Poseidon Yeri Sarsan Tanrı; George O’Connor’ın kaleme aldığı Olimposlular adlı çizgi roman serisinde yer alan kitaplardan biridir. Poseidon; Tanrıların tanrısı Zeus’un kardeşidir. Denizlere ve depremlere hükmeden tanrı Poseidon; birbirinden farklı birçok çocuğa sahiptir.

Lanetlenerek yılan saçlı bir kadına dönüşmeden önce Poseidon ile birlikte olan Medusa’dan doğan Pegasus, Poseidon ile birlikte olmamak için ata dönüşen fakat Poseidon’un kısrağa dönüşmesi ile birlikte olmasından doğan Arion, Amphitrite ile evliliğinden Triton, Amykos, Bentheskyme, Kymopoleia, Kyknos, Theseus gibi birçok çocuğu olmuştur.

Poseidon’un çocukları; görünüş bakımından oldukça farklı yaratıklardır ancak Poseidon onları korumaktadır. Theseus; Poseidon’un çocukları arasında en kötü kalplisidir. Ancak Poseidon; çocukları için karşısına çıkanlar ile mücadeleden vazgeçmemektedir.

Yunan Mitolojisi Çizgi Roman: Zeus Tanrıların Kralı

Yunan mitolojisi çizgi roman seçenekleri arasında yer alan Zeus Tanrıların Kralı; George O’Connar’ın Olimposlular adlı çizgi roman serisi içerisinde yer almaktadır. Khaos zamanında Gaia ve Uranus’un birleşmesi sonucu 6 dişi ve 6 eril olmak üzere 12 Titan dünyaya gelmiştir. Bu titanların başı olan Kronos; kendi babası Uranus’u hadım ederek yönetimi ele geçirmiştir.

Zeus ise Kronos’un oğlu olarak dünyaya gelir. Zeus ise babasına karşı savaş açar ve bu savaştan galip gelerek Olympos tanrılarının lideri olur. Zeus’un maceralarının anlatıldığı bu çizgi roman; Zeus ve Kronos arasında geçen zorlu iktidar savaşını anlatmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir